Kurumsal şirketlerde iletişim, işletmenin veya markanın etkinliğini artırmak, hedef kitlenin beğendiği ve tercih ettiği bir marka haline getirmek için kurum içinde ve dışında oluşturulan ilişkiler sistemidir. Müşteriler, bir şirketin veya markanın mal ve hizmetlerini, onu rakiplerinden ayıran iletişim yoluyla keşfederler. Kurumsal iletişim, marka oluşturma ve imaj yaratma, değişim yönetimi, medya ve tüketici ilişkileri geliştirme, personel entegrasyonu, bilgi akışını düzenleme ve hatta karar verme dahil olmak üzere çeşitli görevler için yararlıdır. Yönetim ve personel, tüm işletmenin aynı stratejik hedefe odaklanmasını garanti etmek için tutarlı bir iletişim dili oluşturmak üzere birlikte çalışmalıdır.
İçerik Konuları
Yöneticiler ayrıca önemli organizasyonel gelişmeler konusunda kamuoyunu, medyayı ve yatırımcıları bilgilendirmelidir. Hedef kitleye bağlı olarak, kurumsal iletişim birçok farklı şekil alabilir. Çoğu iletişim ekibi, kuruluşun mesajını dış kitlelere iletmenin yanı sıra iç iletişime de katılır: kurumsal hedefleri duyurmak için e-postalar ve kısa notlar hazırlamak ve çalışanlar için kaynakları bir araya getirmek (çalışanlara sağlanan faydalar hakkında bilgi gibi) personel el kitapları veya personel eğitimini ve gruplar halinde beyin fırtınası oturumlarını kolaylaştıran el ilanları dahili haber bültenlerini, blogları veya diğer yayınları yönetme dahili iletişim genellikle insan kaynaklarından sorumlu ekipten gelen talimatla veya ekiple işbirliği içinde gerçekleştirilir.
İnsan kaynakları (İK) departmanı, akıllı otomasyon için olgun bir alandır ve birçok farklı sektörde ve şirket içi departmanda sohbet robotları kullanılmaktadır. Giriş seviyesi işe alım, iç iletişim, e-oryantasyon, anında geri bildirim, anket uygulamaları ve sık sorulan soruları yanıtlama şeklindeki bilgi paylaşımları bundan faydalanabilir.
Chatbot’lar, süreçteki insan hatalarını ortadan kaldırırken değerlendirmeleri hızlı ve uygun maliyetle gerçekleştiren akıllı asistanları simüle eder. Chatbotlar bu noktada bir alternatif olmaktan çok bağımsız ön değerlendirme yapabilen araçlar olarak görev yapıyor. Sonuç olarak, uygun sorulara maruz kalan ve bu sorulara göre seçilen adayların listesi hızlı bir şekilde oluşturulabilir.
Chatbot’lar sadece bu şeyleri yapamazlar. Yapay zekadan güç alan chatbotlar, özgeçmişlerindeki kelime ve cümle kalıplarından yola çıkarak adayların kişilikleriyle ilgili detayları ortaya çıkarabiliyor. Ek olarak, oryantasyon prosedürlerinde chatbot’lardan yararlanılabilir. İşe yeni başlayan çalışanların ilk gün sorabilecekleri sorular dikkate alınarak oluşturulacak cevaplama sistemi ile yeni çalışanın ilk günlerdeki çekingenliği ortadan kalkabilecektir. Bu sayede tecrübeli işçilerin işe yeni başlayanların bakımını üstlenememeleri, kendi işlerini yapamamaları gibi sorunların önüne geçilmektedir.
Chatbot‘lar ekibe yeni gelenleri memnuniyetle karşılayabilir, işle ilgili en önemli gerçekleri sağlayabilir ve sık karşılaşılan sorunları açıklığa kavuşturabilir. Chatbot’lar, şirket çalışanlarının hızlı bir şekilde anlamak isteyeceği bazı gerçeklere hızlı bir şekilde yanıt verebilir. Örneğin, doğum günleri ve resmi tatiller gibi etkinlikler için akıllı hatırlatıcılar kurulabilir. Bilgi bırakın, o gün işte tüketilecek öğle yemeği menüsü, hava durumu ve olası salgın hastalıklar da incelenebilir.
Chatbot’lar, kurum tarafından verilen sorumlulukları, personelin belirlediği hedefleri ve devam eden projeleri belirli aralıklarla iç iletişim yoluyla belirterek bu bilgileri güncel tutabilir. Sonuç olarak, çalışan motivasyonunu artırır ve işletmenin hedeflerine ulaşmasına yardımcı olur. Chatbot’lar, önemli etkinliklerin düzenlenmesine aktif olarak katılabilir ve çalınan verilerin şirket içinde yayılmasına karşı koruma sağlayabilir. Kurum, eş zamanlı görüşme ve ortak bir dilde iletişim kullanarak, etkinliğin yeri ve zamanına uygun olarak personelini davet edebilir. Etkinlik sonrasında çalışan geri bildirimlerini toplayarak gelecekteki etkinlikler için yararlı bilgiler üretebilir.
Supsis canlı destek ve chatbot sistemi ile kurumsal şirketinizin hem iç, hem dış iletişim kanallarını bir arada yönetebilirsiniz. İşe alım süreçlerinden departmanları yönetime kadar kontrol, takip gibi işlevleri sağlayabilirsiniz. Chatbot ile otomatik işe alım formu, randevu veya toplantı sistemi tasarlayabilir, sonraki süreçler için satış, destek gibi konulardada oluşturacağınız senaryo ile tüm işlemleri otomatik hale getirebilirsiniz.
Whatsapp, instagram gibi entegreleri ile şirketinizin hesaplarını Supsis’e entegre ederek tüm şirket elemanlarınızın tek bir panel üzerinde tüm kanallarınızı hızlı ve kolayca yönetmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca chatbot’u whatsapp ve instagram a bağlayarak oradan da müşterileriniz icin otomatik destek, talep karşılama, randevu, rezervasyon gibi işlemleri de sağlatabilirsiniz.
aslı cetin k.
25 November 2022Kurumsal alanda iletişim kanallarını bi yerden yönetebilmek gayet müthiş bi durum..