İçerik Konuları

Şirketlerin En Çok Kullandığı Sosyal Medya Platformları

Günümüz teknolojisi sayesinde internet kullanımı da fazlasıyla yaygınlaşmıştır. Şirketler tarafında pazarlamada ise en çok kullanılan sosyal medya platformları olmuştur. İnternetin yaygınlaşması her yaş grubundan ve sosyolojik çevrelerden insanı bir araya toplayan sosyal mecralar oluşturmuştur. 

Sosyal medya sözlük tanımı olarak ‘’İnsanların, internet yolu ve çeşitli yazılımlar aracılığı ile fikirlerini, düşüncelerini veya görsel-işitsel materyallerin paylaşıldığı platform.’’ anlamına gelmektedir. Kısaca sosyal medya, insanların internet sayesinde her türden paylaşımı yapabildiği bir alandır.

Sosyal medya platformlarında her yaştan, her cinsiyetten ve her meslekten insan bir aradadır. İçerikler belli bir hedef kitleye yapılsa da herkesin dikkatini çekebilecek ölçüde yapılıyor. Bu durumda her kesimden insana ulaşabilme imkanı sağlanıyor.

İnternete her yerden erişim sağlanabilmesi sebebiyle birlikte artık her türden iş internet üzerinden yapılabilmektedir. İşletmelerin internet satışları ise artık yalnızca internet sitelerinden yapılmıyor. Sosyal medya sayesinde işletmeler kendilerini yeni alıcılara tanıtabiliyor, sosyal medya üzerinden sipariş alabiliyor ve satışlarını arttırabiliyorlar. 

en çok kullanılan sosyal medya platformları
en çok kullanılan sosyal medya platformları

En Çok Kullanılan Sosyal Medya Platformları

  • Facebook,
  • Instagram,
  • Twitter,
  • LinkedIn,
  • Youtube olarak sıralanabilir.

Facebook

Facebook, 2014 yılında Mark Zuckerberg tarafından hayata geçirilmiş bir projedir. Günümüzde dünyanın her yerinden insanların; aile, arkadaş ve sosyal çevreyle iletişime geçebildiği bir platform haline gelmiştir.

Milyarlarca insanın Facebook kullanıyor olması işletmeler için büyük bir avantaj sağlıyor. İşletmelerin ihtiyacı olan hedef kitleye Facebook üzerinden ulaşması kolaylıkla sağlanabiliyor. İşletmenin bilinirliğinin artması sonucunda satış rakamları da doğru orantıyla artışa geçiyor.  

Facebook’ta marka bilinirliğini sağlayabilmenin en güvenli adımı Facebook Ads’tir. Facebook Ads, Facebook’ta reklam vermenizi sağlayan bir uygulamadır. 

Facebook Ads, size işletmenizin kimliğine dair bir reklam dili seçmekte ve tema belirlemekte yardımcı olur, etkileşimleri kendinize göre ayarlamanızı sağlar. Yani Ads sayesinde kendi reklam paketinizi kendiniz oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda tüm bu faydaları sağlarken reklam bütçeniz de tamamen sizin inisiyatifinizde oluyor.

Instagram

Instagram, 2010 yılında görsel içerik odaklı olarak hayata geçirilmiş bir projedir. Fotoğraf ve video paylaşımları yapılan sitede kullanıcılar yine aile, arkadaş ve sosyal çevreleriyle iletişime geçebiliyor. 

Instagram, 2010’dan bugüne birçok değişim geçirdi. Önceleri sadece fotoğraf ve video paylaşımı yapılırken artık story ve reels paylaşımları ve canlı yayınlar da yapılabiliyor. Bu özellikler işletmelere kendilerini tanıtabilecekleri birçok avantaj sağlıyor. 

Bu gibi özelliklerin yanında Instagram’da da reklam verilebiliyor. Instagram’ın sunduğu mağaza açma özelliği sayesinde bu reklamlardan görüp gelen müşterilere kolaylık sağlanıyor. Instagram reklamlarda da herhangi bir bütçe zorluğu bulunmuyor. Yanı sıra bütçe arttıkça reklamların etkileşimi de doğru orantılı olarak artıyor.

Twitter

Twitter, 2006 yılında Jack Dorsey, Noah Glass, Evan Williams ve Biz Stone tarafından hayata geçirilmiş bir projedir. Karakter sınırlamasına sahip, ‘’Tweet’’ olarak adlandırılan paylaşımlarla kullanıcıların çeşitli görseller paylaşabilmesini ve düşüncelerini ifade etmesini sağlayan bir platformdur.

Twitter’da da reklamlar sayesinde marka biliniriliğinizi kolaylıkla arttırabilirsiniz. Bu sosyal medya platformunda tweet, trend ve hesaplar üzerinden olarak farklı farklı reklam türleri bulunuyor. Önceleri sadece yüksek bütçelerle reklam verilen Twitter’da artık düşük bütçelerle de reklam verilebiliyor.

LinkedIn 

LinkedIn, 2003 yılında Reid Hoffman tarafından hayata geçirilmiş bir projedir. Yaklaşık 600 milyon kullanıcı ve 9 milyon şirketin var olduğu sosyal medya platformu, müşteri ve çalışanların profesyonel bağlarla iletişim kurduğu bir alandır. 

LinkedIn’deki iletişim dili ve reklam tarzı diğer sosyal medyalara göre çok daha farklıdır. Bu platformda reklam verebilmek için alt limit bulunmaktadır. Kullanıcıların yaşı, eğitim durumu ve sektörüne göre hedef kitle seçilebilen platformda kolaylıkla marka tanınırlığı sağlanabiliyor. 

Youtube

Youtube, 2005 yılında Jawed Karim, Chad Hurley ve Steve Chen tarafından hayata geçirilmiş, 2006 yılında ise Google tarafından satın alınmış bir projedir. Youtube dünyada, Google’dan sonra ikinci büyük arama motoru olarak biliniyor. 

Her gün çok sayıda video izlenen platformda da her yaştan, cinsiyetten ve meslekten insan bulunuyor. Bu nedenle platform’da işletmenize ait videolar, tanıtım içerikleri, sıkça sorulan sorular gibi içerikler yaratarak marka bilinirliğinizi sağlayabilirsiniz. Youtube’dan para kazanabilmek için ise belirli bir abone sayısına ve izlenme süresine ulaşılması gerekiyor. 

Youtube reklamları size doğrudan hedef kitleye ulaşma imkanı sağlar. Bu reklamlarda yaş, cinsiyet ve video içeriklerine göre hedef kitlenizi seçebilme imkanı sunuluyor. Platformda bütçe için alt limit bulunmaması sebebiyle istediğiniz kadar bir bütçeyle reklam verebilirsiniz

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Comment

Copyright © 2020 Supsis

Softcand Yazılım Hizmetleri Ürünüdür.

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 1 Average: 5]