pazarlama trendleri

İçerik Konuları

Göz Ardı Etmemeniz Gereken 7 Pazarlama Trendi

Bu yazımızda “pazarlama trendi nedir” ve “ne işe yarar” inceleyeceğiz. Çevrimiçi pazarlama trendleri hızla değişiyor. Online pazarlama dünyasında başarılı olabilmek için bu trendleri takip etmek ve pazarlama süreçlerine dahil etmek oldukça önemlidir. Bu trendler yalnızca işinizin ayakta kalmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda işletmenizin sonsuz pazarlama değişiklikleri çağında gelişmesine yardımcı olur. Peki nedir bu trendler?

Kişiselleştirme

Tüketiciler, fiziksel mağazalar da dahil olmak üzere son derece kişiselleştirilmiş alışveriş deneyimleri talep ediyor. Bu, müşterinin adını kullanmaktan önceki satın alma işlemleri ve müşterilerin göreceği reklamlar hakkında konuşmaya kadar uzanır. Bir Salesforce anketi, müşteri deneyimlerini kişiselleştirmenin müşteri deneyimini %64 oranında iyileştirdiğini, %63 dönüşüm oranına ulaştığını ve ziyaretçiyi elde tutma oranını %55 oranında artırdığını gösteriyor. Her büyüklükteki işletmenin kişiselleştirilmiş pazarlama kampanyalarından yararlanmaması için hiçbir neden yok gibi görünüyor.

Sosyal Medya Hikayeleri

Snapchat ile başlayan Hikayeler özelliği artık hemen hemen her sosyal medya uygulaması tarafından kullanılıyor. Şuan en popülerler arasında İnstagram hikayeleri, youtube, facebook, google hikayelerdir. Hikayeler 24 saat içinde kaybolan gönderilerden oluşur. Hikayeler özelliğini kullanmak, hedef kitlenizle etkileşim kurmanın ve onlar için bir FOMO etkisi yaratmanın harika bir yolu olabilir, böylece Sayfanızda yayınlanan Hikayeleri kaçırmazlar ve sık sık duymazlar.

Yapay Zeka

Yapay zeka, size gerçek insan davranışını ve dilini nasıl öğreneceğinizi ve taklit edeceğinizi öğreten bir yazılım içerir. Bu teknolojinin en heyecan verici unsurlarından biri, gerçek insan etkileşimleri ve programlanmış durumlar aracılığıyla kendi kendine öğrenme yeteneğidir.

AI teknolojisi, tekrarlayan görevleri yerine getirebilir ve kendini uyarlayabilir. Genellikle çevrimiçi pazarlama ekibinizi tekrarlayan görevler ve etkileşimlerden kurtarır. Pazarlamada yapay zeka ile ilgili en iyi şey, daha akıllı kararlar almak için analitik çözümlerini kullanma yeteneğidir. Doğru yapıldığında, bir çevrimiçi pazarlama kampanyası, neyin işe yarayıp neyin yaramadığını görmek için analitik kullanır. Bir kampanyanın çalışmadığını tespit ederse, istenen sonuçları elde etmek için kampanyanın öğelerini kaldırabilir veya değiştirebilir.

yapay zeka chatbot

Çok Kanallı Pazarlama (Omnichannel)

Çok kanallı pazarlama, sosyal medya, uygulamalar, e-posta ve blog gönderileri gibi birden çok platformda daha yüksek dönüşüm oranları, sadakat dostu bir müşteri deneyimi ve tutarlı bir marka mesajı sunmayı amaçlayan bir pazarlama sürecidir. Araştırmalar, markaların üç veya daha fazla kanaldan yararlandığı bir pazarlama sürecinde, etkileşim oranlarında yüzde 18,96’lık bir artış (tek bir kanalda yüzde 5,4), tek bir Kanala, tek bir kanala kıyasla yüzde 250 daha yüksek satın alma oranının yüzde 13’ü gösterdiğini gösteriyor. ortalama sipariş değerinde daha fazla sipariş ve tek kanala kıyasla %90 daha yüksek müşteri edinme performansı. Çok kanallı bir stratejiyi pazarlama stratejinize kolayca uygulayabilmeniz için, giderek daha fazla şirket birden çok kanalı etkin bir şekilde yönetmek için gerekli araçları sağlıyor.

Geofencing

Geofencing, şirketlerin, kullanıcıların konumuna göre gerçek zamanlı hedefleme yapmasına olanak tanır. Örneğin, hedef kitle bir restoranın bir mil yakınındaysa, kullanıcı belirlenen alana girdiğinde bir uygulama bildirimi, metin mesajı veya başka bir pazarlama iletişimi biçimi alacaktır. Çevrimiçi kullanıcıları gerçek zamanlı müşterilere dönüştürmesi gereken işletmeler için coğrafi sınırlama, pazarlama stratejilerinde giderek daha önemli hale geliyor. Geofencing kullanarak en yakın hedef müşterilerinize kolayca ulaşabilirsiniz.

IoT Reklamcılığı

IoT, akıllı arabalardan ev aletlerine ve giyilebilir teknolojiye kadar internet üzerinden birbirine bağlı bir cihaz ağını temsil ediyor. Bu ağa bağlı cihazlar, eylemler oluştururken bilgi toplayabilir, paylaşabilir ve analiz edebilir. IoT reklamcılığı için fırsatlar ortaya çıkmaya devam ediyor. Burada dikkat edilmesi gereken tek şey, IoT cihazlarından toplanan ayrıntılı verilerin miktarı göz önüne alındığında, pazarlamacıların kullanıcı gizliliğine saygı göstermek için bunları ilgili ve saygılı bir şekilde kullanması gerektiğidir.

IoT reklamciligi
Göz ardı etmemeniz gereken 10 Online Pazarlama Trendi 4

Chatbot Sohbet Robotları

Chatbot’lar, pazarlamacıların ürünlerini tanıtmalarına veya müşterilerin sık sorulan sorularına anında yanıt vererek müşteri hizmetleri sunmalarına olanak sağlamak için üçüncü taraflarca geliştirilen bilgisayar programlarıdır. Müşteriler, 7/24 ulaşılabilir oldukları, anında yanıt verebildikleri ve tüm satın alma geçmişlerini doğru bir şekilde hatırlayabildikleri için sohbet robotlarıyla etkileşim kurmayı tercih ediyor. Bu sanal asistanlar, müşteri beklentilerini karşılayarak, tekrarlayan görevleri otomatikleştirerek ve çok daha iyi bir müşteri hizmeti deneyimi sunarak kaynaklarınızı daha önemli görevler için serbest bırakır. Olumlu bir müşteri deneyimi için sohbet robotlarının gerekliliği giderek daha önemli hale geliyor.

Konuşma ve İletişim Pazarlaması

İletişim pazarlaması, pazarlamacılar ve müşteriler arasında kişisel ve anında iletişim kurmaya yardımcı olan bir pazarlama stratejisidir. Konuşma pazarlamasının temel amacı, daha yüksek katılım, daha fazla sadakat ve daha fazla satış getirisine dayalı bir modelle kullanıcı deneyimini geliştirmektir. Geleneksel stratejiden farklı olarak bu pazarlama yöntemi birden fazla kanalda kullanılabilmekte ve markalar müşterileriyle her yerde ve her zaman buluşabilmektedir.

Supsis İle İletişim Pazarlaması

Yukarıdaki stratejilerin tamamı şirketlerin online pazarlama yöntemlerini etkileyecek trendlerden oluşmaktadır. Bunlardan en önemlileri, müşterilerinizle doğrudan iletişime geçmenizi sağlayan konuşmalı pazarlama ve chatbot yöntemleridir. Supsis, sizlere herhangi bir kodlama gerekmeden yapay zeka destekli sohbet robotunuzu platformumuz üzerinde anında geliştirmenize yardımcı oluyor. Bu sayede müşteri deneyiminizi sohbet yoluyla geliştirebilir, hem web sitenizde hem de sosyal medya uygulamalarında kullanabilirsiniz. Supsis ile Hemen İletişime Geçin ve İletişm Pazarlaması Stratejinize Hemen Başlayın!

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Comment

+ 59 = 62

Copyright © 2020 Supsis

Softcand Yazılım Hizmetleri Ürünüdür.

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 1 Average: 5]