e-ticaret chatbot ile tüm işleriniz otomatik

Bir e-ticaret mağazası sahibi veya pazarlamacısı olarak, bir işletmeyi ayakta tutmak için tüketicileri diğer işlevlerle birlikte meşgul etmek giderek daha önemli hale geliyor. 

Kendi vitrininizden sosyal medyaya ve kurduğunuz diğer tüm dijital temas noktalarına kadar, bir alıcının yolculuğunun farklı aşamalarındaki konuşmaları takip etmek gün geçtikçe daha da zorlaşıyor. 

 

Kötü haber şu ki, rekabetçi bir pazarda artık konuşmaları ortadan kaldıramazsınız. Bir tüketiciyi etkilemek ve bir şekilde markanızla etkileşim kurmalarını sağlamak için tek biletiniz onlar. 

İyi haber şu ki, her şeyi geniş ölçekte yapmak için akıllı bir çözüm var E-ticaret chatbotlar!

Chatbotlar, işletmelerin takip etmesi gereken e-ticaret trendlerinden biri olarak popüler hale geldi . Ancak, konuşma ticareti için teknolojiden yararlanma konusunda şüpheci olan bazı markalar var. 

Chatbotların ne olduğu, faydaları ve onları nasıl çalıştırabileceğinize dair cevaplar bulmaya çalışıyorsanız, daha fazla kendinizi yormayın. Bu blog, e-ticaretteki sohbet robotları hakkında bilmeniz gereken her şeyi cevaplayacak! 

İçerik Konuları

E-ticaret Chatbot Nedir?

E-ticaret Chatbot, müşterilerle otomatik olarak etkileşimi veya konuşmayı teşvik eden bir uygulamadır. Bu konuşmalar, bir çevrimiçi alışverişçinin satın alma yolculuğuna ilişkin bir dizi önceden tanımlanmış koşula, tetikleyiciye ve/veya olaya dayalı olarak gerçekleşir. 

Bunu basit bir örnekle açıklayalım:

Güzelliklerini ve kozmetik ürün çeşitlerini keşfetmek için bir mağazayı ziyaret ediyorsunuz. Ancak nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, web sitelerinde görünen sohbet balonu aracılığıyla onlara ulaşırsınız. 

Balonu tıkladığınızda, sorgunuzun ne hakkında olduğunu soran bir soru ve aralarından seçim yapabileceğiniz bir dizi seçenek sunulur.  Girdiğiniz yanıta göre, sohbet robotu sonraki adımları belirler. Bu durumda, size rehberlik etmesi için ekiplerinden bir uzmandan yardım alabilirsiniz.

Örneğimiz bir web sitesinde uygulanan bir chatbot iken, markalarla bu tür etkileşimler artık sosyal medya platformlarında ve hatta mesajlaşma uygulamalarında deneyimlenebilir. 

Şimdi size müşteri sorularına yanıt verecek bir temsilci ekibine sahip olabilen büyük markaların neden chatbot kullandığından biraz bahsedelim. 

e-ticaret chatbot
e-ticaret chatbot

E-ticaret Chatbot Neden Önemlidir?

1. Müşterileriniz sizinle konuşmak istiyor 

Tüketici beklentileri üzerine yapılan bir araştırmada, insanların markalardan alışveriş yapmadan önce markalarla konuşmak istedikleri ortaya çıktı. Bu, özellikle alışverişlerimizin çoğu çevrimiçi olduğunda ve bir satın alma yapmadan önce bir ürüne dokunma ve hissetme eksikliği olduğunda geçerlidir. 

Belirli bir saatte müsait olmamanız, tüketicilerle konuşmak istemediğiniz ve sadece onlara satış yapmak istemediğiniz şeklinde yanılabilir. 

Chatbot, müşterilerle seçtikleri bir zamanda ve yerde konuşmanıza yardımcı olur, satın alma yapmalarına veya endişelerini gidermelerine yardımcı olur, onlara markanızın umursadığını gösterir.  

2. Müşterileriniz anında yanıt istiyor 

Bir tüketici olarak kaç kez bir markanın bir sorguya 24-48 saat içinde yanıt vermesini bekliyorsunuz?

Muhtemelen, uzaklaşır ve aradığınız şey hakkında size daha fazla bilgi veren başka bir mağaza ararsınız. Veya size alışveriş yardımı sağlayabilecek biri. 

Çeşitli anketlere göre tüketicilerin %82-90’ı pazarlama, satış ve destek sorularına markalardan anında yanıt bekliyor. 

Web siteniz ve sosyal medya kanallarınızdaki yüzlerce soruyu ‘anında’ yanıtlamak zorunda olduğunuzu hayal edin – buna ayak uydurmak mümkün değil. E-ticaret chatbotların işe yaradığı yer burasıdır.

Teknoloji, web sitenizde zaten mevcut olan verilerden yararlanarak müşteri destek sorgularınızın çoğunu ele alacak şekilde donatılmıştır. Bu, sohbeti sürdürür, tüketiciyi markanızla meşgul tutar ve bu nedenle, oturum sırasında yardımla satın alma işlemini gerçekleştirme olasılığı daha yüksektir. 

3. 7/24 müsait kalamazsınız 

Markaların tüketicilere yanıt vermede yavaş olmasının bir başka nedeni de bunların bulunmamasıdır. Yeni bir ürün lansmanı üzerinde çalışıyor, materyalleri dışarıdan temin ediyor veya markanızı tanıtmak için ortaklar arıyor olabilirsiniz – sizi sohbetlerden uzaklaştırabilecek her zaman yapılacak çok şey vardır. 

Artık her gün müşteri sorularını yanıtlamak için canlı temsilcilerden oluşan bir ekibiniz olabilir; ama onların da bir programı var. Diğer taraftan, müşterilerinizin ve onların alışveriş davranışlarının bir takvimi yoktur! 

Gece yarısı kaç kez alışveriş yaptığınızı düşünün. 

Bir e-ticaret chatbotu, herhangi bir zamanda sorguları yanıtlamak için 7/24 hazır kalmanıza yardımcı olur. Bir chatbot tüketiciye yardımcı olamıyorsa, daha fazla soru sorarak ve ertesi gün takip edebileceğiniz verileri toplayarak sohbeti devam ettirebilir. 

e-ticaret chatbot ile tüm işleriniz otomatik

4. Müşterileriniz her yerde 

Pandemi nedeniyle tüketiciler, günlük alışverişlerini yapmak için çevrimiçi kanallara taşındı. Ancak ‘çevrimiçi‘ başlı başına geniş bir arenadır. 

Artık normale döndüğümüze göre, bir alıcı yolculuğunun karışımına geri dönen çevrimdışı kanallar da var. 

Basitçe söylemek gerekirse, müşterileriniz her yerdedir. Bir sorgunun yanıtlanması için çevrimiçi mağazanızda, Facebook’ta, Instagram’da ve hatta WhatsApp’ta sizinle iletişim kurmayı seçebilirler. 

G2’ye göre , çok kanallı satışlar, e-ticaret işletmelerinin tüketicilere ayak uydurmasının ve onların taleplerini kendi seçtikleri bir platformda karşılamasının tek yoludur. 

Şimdi tüm bu kanallarda müşteri görüşmelerini takip etmek zorunda olduğunuzu hayal edin – işte bu yüzden işletmeler e-ticaret chatbotlarnı kullanıyor. 

5. Canlı temsilci maliyetleriniz hızla kontrolden çıkabilir 

Geleneksel olarak işletmeler, çeşitli departmanlarda müşteri sorgularını ele almak için canlı temsilciler tuttu. 

Ancak, platformlar arasında tüm müşteri konuşmalarından haberdar olmak için ihtiyaç duyacağınız kişi sayısını düşünün. 

İnsan‘ konuşmalarının alaka düzeyi hala devam ederken, anında yanıt alma ihtiyacı, canlı temsilcilerin yeni çağ tüketicisini idare etmesinin zorlaştığı yerdir. Bütçeleri düzenli tutmak ve pazarlama ve reklamcılığa odaklanmak için maliyetleri optimize eden biriyseniz, daha fazla canlı temsilci kiralamak artık bir seçenek değildir. 

İşte burada chatbotlar devreye giriyor.

Karşılaştırmalar , sohbet robotlarının ölçeklendirilmesinin kolay olduğunu, günde binlerce sorguyu ele aldığını ve aynı şeyi yapmak için çok sayıda canlı aracı kiralamaktan çok daha düşük bir maliyetle olduğunu buldu. IBM tarafından yapılan bir araştırma, sohbet robotlarını kullanan işletmelerde  %30 tasarruf sağladı.

Chatbot türleri nelerdir? 

Yukarıdaki avantajları sunabilmek için chatbot teknolojisi sürekli olarak gelişmektedir. Yapay zeka teknolojisi ve makine öğrenimi yardımıyla otomasyon cephesinde hala çok fazla çalışma olsa da, sohbet robotları genel olarak 3 türe ayrılabilir. 

Her birinin teknik yönlerine girmeyecek olsak da, işte üç tür hakkında kısa bir genel bakış: 

1. Basit Chatbotlar

Basit sohbet robotları, sohbet robotlarının en temel biçimidir ve sınırlı yeteneklere sahiptir. Ayrıca ‘kural tabanlı botlar’ olarak da adlandırılırlar ve son derece göreve özeldirler, bu da onları yalnızca basit diyaloglar için ideal kılar.  

Bu, sohbet robotunun önceden belirlenmiş seçeneklere göre sorular soracak şekilde ayarlandığı anlamına gelir. Tüketici daha sonra sorgusuna bir cevap alana kadar seçenekler arasından seçim yapabilir. 

Bu durumda, chatbotu önceki konuşmalardan veya etkileşimlerden herhangi bir bağlam veya çıkarım oluşturmaz. Verilen her yanıt, müşteriden gelen girdiye dayanır ve nominal değere göre alınır. 

Örneğin pizza siparişi vermek: Bir pizza sipariş etmek için, bu tür bir chatbot, eklemek istediğiniz boyut, kabuk ve soslarla ilgili bir dizi soruda size yol gösterecektir. Bir teslimat adresi ekleyip ödemeyi yapana kadar kendi pizzanızı oluşturma sürecinde size yol gösterecektir. 

Başka bir örnek, sipariş durumu için kullanılan sohbet robotlarıdır. Basit bir sohbet robotu sizden sipariş numarasını isteyecek ve seçtiğiniz seçeneğe göre size bir sipariş durumu güncellemesi veya bir takip URL’si sağlayacaktır. 

2. Akıllı Chatbotlar

Artık akıllı chatbotlar, yukarıdaki mantıksal sohbet robotlarından bir adım önde. İnsan etkileşimlerini anlamak ve onlara yanıt vermeden önce niyeti daha iyi anlamak için AI gibi teknolojiler kullanılarak tasarlandılar. Botu oluştururken insan benzeri, özgürce akan konuşmaları taklit edebilir, geçmiş etkileşimlerden ve önceden tanımlanmış parametrelerden ders alabilirler. 

Örneğin, çevrimiçi mağazalardaki alışveriş asistanları. 

Bir tüketici, kendi etkileşim yolunu seçerek bu sohbet robotlarıyla daha sorunsuz bir şekilde sohbet edebilir. Makyaj malzemeleri ile ilgili ürünler arıyorlarsa, aynı şekilde bir mesaj bırakıyorlar. Chatbot, mesajı okuyabilir, işleyebilir ve anlayabilir, mağazadan belirli bir endişeyi ele alan ürün önerileriyle yanıt verebilir. 

Siri kullanıyorsanız, akıllı sohbet robotları buna çok benzer! Nasıl bir soru sorarsanız sorun, size alakalı bir cevap bulabilir.  

3. Hibrit Chatbotlar

Tipik olarak, bir hibrit chatbot, karmaşık kullanım durumlarını basitleştirmek için oluşturulmuş basit ve akıllı sohbet robotlarının bir kombinasyonudur. Bazı kural tabanlı görevlerle kurulurlar, ancak daha insani bir yanıt vermek için bir mesajın arkasındaki amacı ve bağlamı da anlayabilirler. 

Pizza örneğine geri dönelim:

Hibrit bir sohbet robotu, boyut, kabuk ve malzemelerle ilgili aynı soru dizisinde size yol gösterecektir. Ancak buna ek olarak, – Pizzanızı nasıl istersiniz (tatlı, yumuşak, baharatlı, çok baharatlı) gibi sorular da sorabilir ve en iyi tavsiyelerde bulunmak için tüketici girdilerini kullanabilir. 

Bu sohbet robotlarının her biri hakkında ortak olan iki şey, ele almayı düşündüğünüz kullanım durumuna göre özelleştirilebilmeleri ve bir müşteri sorgusunu ele almak için bir konuşma yapmanızı gerektirdiğinde sorunsuz teslim edilmeleridir. 

E-ticaret Chatbot Nasıl Tanımlanır?

Bir e-ticaret chatbotu, çevrimiçi perakendeciler tarafından sanal alışveriş asistanları olarak satın alma yolculuklarının her aşamasında müşterilerle etkileşim kurmak için uygulanan yapay zeka destekli bir teknolojidir.

E-ticaret sohbet robotunu nasıl kullanırım?

E-ticaret chatbotlarını kullanmanın birkaç yolu vardır. Web siteniz, sosyal medya sayfalarınız ve mesajlaşma uygulamalarınız dahil tüm dijital temas noktalarınızda, ilk kez gelen ziyaretçileri karşılamak ve iletişim bilgilerini toplamak, müşteri desteği sunmak, alışveriş yardımını etkinleştirmek, müşteri geri bildirimi toplamak ve çok daha fazlasını yapmak için sohbet robotlarını kullanabilirsiniz. 

E-ticaret Chatbot gerçekten başarılı mı? 

İstatistiklere inanılacak olursa, cevap evet ve bunlar zaten çeşitli endüstrilerde kullanılmaya başlandı.  

  • Gartner’a göre angajmanımızın %85’i başka bir insanla etkileşime girmeden yapılacak; self servis seçeneklerini ve sohbet robotlarını daha sık kullanacağız.
  • Küresel chatbot pazarının 2024 yılına kadar 9,4 milyar dolar değerinde olması bekleniyor ; self-servis ve 7/24 müşteri desteği için tüketici taleplerinin öncülüğünde büyüme. 
  • Bir Facebook anketine göre, müşterilerin %50’den fazlası sohbet yoluyla bağlantı kurabilecekleri bir işletmeden alışveriş yapma olasılıklarının daha yüksek olduğunu söylüyor. 
  • Tüketicilerin yaklaşık %74′ü , bir işletmeden ürün ve hizmet araştırmak veya satın almak için sohbet robotlarını kullandıklarını söylüyor. 
  • İşletmelerin %57’si , alıcılara sohbet deneyimi sunan ve minimum çabayla daha yüksek yatırım getirisi sağlayan deneyimli sohbet robotlarına sahiptir. 

Ancak, sizi e-ticaret chatbotlarını kullanma zamanının geldiğine ikna edecek ilginç rakamlar: 

  • Y kuşağının % 59′undan fazlası ve X kuşağının %60′ından fazlası sohbet robotlarıyla etkileşime girdi. 
  • Alışveriş yapanların neredeyse %50‘si bir bot sohbetinden ürün/hizmet satın almaya açık. 

Artık tüketicilerinizin doğru yanıtı almaktan, yalnızca ‘sizden’ almaktan daha fazla rahatsız olduğunu bildiğinize göre, e-ticarette sohbet robotlarını nasıl kullanabileceğinize bir göz atalım. 

E-ticarette chatbotları nasıl kullanabilirsiniz? 

E-ticaret işletmelerinin chatbotları kullanmasının birkaç yolu vardır. İşte en etkili kullanım durumlarından bazıları:  

1. Müşteri bilgilerini toplayın 

Chatbotlar, ziyaretçilerin amacını yakalamanın ve verileri pazarlama kampanyalarınızı kişiselleştirmek için kullanmanın harika bir yoludur. 

Örneğin, birisi web sitenize girdiğinde, onunla bir sohbet başlatmak için bir hoşgeldin botu kullanabilirsiniz. Bu ziyaretçiyle konuşurken, aradıkları ürünler hakkında, ürünler hakkında nasıl bilgilendirilmek istedikleri ve etraflarındaki fırsatlar vb. hakkında bilgi edinebilirsiniz. 

2. Alışveriş yardımı/müşteri desteği sunun 

Ürün açıklamanız ve medya galeriniz ne kadar ayrıntılı olursa olsun, çevrimiçi alışveriş yapan birinin satın alma yapmadan önce mutlaka soruları olacaktır. 

Boyutlandırma kılavuzları, mevcut ürün çeşitleri, kullanabilecekleri devam eden indirimler ve hatta aradıkları şeye göre ürün önerilerinde bulunmakla ilgili soruları yanıtlamak için bir sohbet robotu kullanabilirsiniz. 

3. Yukarı satış ve alıcılara çapraz satış 

Bir kot pantolon almak için bir mağazaya girersiniz, ancak genellikle onunla birlikte gitmek için bir gömlekle çıkarsınız. Bunun nedeni, satış elemanının size sadece iyi bir kot pantolon satmakla kalmayıp, mevcut başka bir ürün kategorisinden çapraz satış yapmakta da iyi bir iş çıkarmış olmasıdır. 

Bir sohbet robotu bunu çevrimiçi yapmanıza yardımcı olabilir. Bir tüketicinin aradığına veya baktığı sayfaya bağlı olarak, bir sohbet robotu, tüketicinin aklındakinden daha iyi olabilecek diğer seçenekleri keşfetmelerine yardımcı olan bir sohbet başlatabilir. 

Benzer şekilde, sohbet robotu, alıcının niyetini kullanarak, aramaya geldikleri ürüne ‘uygun’ ürünler de önerebilir. Bunu ürün önerileri olarak düşünün, ancak daha çok tanıştığınız satış görevlisiyle sohbet etmek gibi konuşun. 

4. Terk edilmiş sepetleri önleyin ve kurtarın 

Bir çevrimiçi alışverişçinin bir satın alma işleminden vazgeçmeyi seçmesinin birkaç nedeni olabilir. E-ticaret chatbotları yerindeyken, arabayı geride bırakmalarını gerçekten durdurabilir veya varsa onları geri getirebilirsiniz. 

Örneğin, bir ziyaretçinin sepeti terk ettiğini ve web sitenizden çıktığını veya bir sonraki adıma geçmesinin çok uzun sürdüğünü görürseniz, yardıma ihtiyaçları olup olmadığını sormak için bir sohbeti tetiklemek için bir sohbet robotu kullanılabilir. İster nakliye masraflarını hesaplayın, ister sepet toplamında indirim yapın veya endişelerini gidermek için iade/değişim politikalarını paylaşın, bir sohbet robotu sepetin terk edilmesini önlemek için her şeyi halledebilir . 

Benzer şekilde, ziyaretçi sepeti terk ettiyse, geride bıraktıkları ürünleri hatırlatmak için sosyal medyada bir chatbot kullanılabilir. Konuşma, satın alma işlemini tamamlamak için onları mağazaya geri getirmek veya ilk etapta alışveriş sepetini neden terk ettiklerini anlamak için kullanılabilir. 

5. Müşterileri meşgul edin 

Müşterileri meşgul etmek için e-posta haber bültenleri gönderiyorsanız , karışıma başka bir strateji eklemenin zamanı geldi. 

Chatbotlar, müşterileri meşgul etmede gerçekten harikadır. Tek yönlü bilgi ve güncellemelerin aksine iki yönlü konuşma çok daha etkilidir ve size onları daha iyi tanımanız veya onlara satış yapmanız için çok daha fazla fırsat verir. 

Örneğin, bir müşteri mağazanızdan bir satın alma işlemi gerçekleştirdiğinde, onlara ürün nasıl yapılırlarını göndermek veya ilgi alanlarına uygun diğer ürünleri tanıtmak için e-ticaret chatbotlarını kullanabilirsiniz. Onları daha fazla beslemek ve daha fazlası için mağazanıza geri yönlendirmek için yanıtlarını kullanabilirsiniz! 

6. Müşteri geri bildirimlerini ve incelemelerini toplayın 

Chatbotlar, müşteri geri bildirimlerini toplamada da son derece etkilidir. 

Ürün geri bildirimi isteyen geleneksel e-postaları düşünün. 

Şimdi bir mağazaya girmeyi ve ayrılmadan önce alışveriş deneyiminiz hakkında soru sorulmasını düşünün. 

İkinci durumda geri bildirimi paylaşma olasılığınız daha yüksektir çünkü bu sohbet amaçlıdır ve biz insanlar konuşmayı severiz. 

Chatbotların yardımıyla, çeşitli kanallarda proaktif olarak müşteri geri bildirimi toplayabilir, hatta ürün incelemeleri ve derecelendirmeleri talep edebilirsiniz. Ek olarak, sohbet robotları size olumsuz geri bildirimleri çevrimiçi olmadan önce ölçme olanağı verir, böylece bir müşteri sorununu hakkında gönderilmeden önce çözebilirsiniz! 

7. Kolay sipariş takibi ve güncellemeleri sunun  

Bir sohbet robotunun bir başka harika kullanım durumu da sipariş takibidir. 

Çoğu e-ticaret işletmesi, otomatik sipariş durumu uyarıları ayarlamış olsa da, birçok tüketici işleri kendi ellerine almayı tercih ediyor. 

Artık siparişleri takip etmek için aldığınız mesajların ve telefon görüşmelerinin sayısını artırmak yerine, sorguları bir chatbot ile halledebilirsiniz. 

Bir sohbet robotu, müşteriyi sipariş durumu hakkında güncellemek için lojistik hizmet sağlayıcınızdan veri alabilir ve arka ucu depolayabilir. Ayrıca müşteriye, siparişi takip etmek için kendilerinin kullanabilecekleri bir takip URL’si sunabilir veya teslimat adresini/tarihini kendilerine en uygun zamana değiştirebilir. 

Basitçe söylemek gerekirse, bir e-ticaret sohbet robotu, konuşmaları dijital dünyaya geri getirerek müşterinin bir marka ile satın alma yolculuğunu basitleştirir. 

Ek okuma: Çevrimiçi mağazanız için botların yapabilecekleri (ve yapamayacakları) . 

İşin iyi yanı, e-ticaret sohbet robotlarının, tüketicilerin bugün kullandığı tüm popüler dijital temas noktalarında uygulanabilmesidir. 

E-ticaret chatbotlarını nerede kullanabilirsiniz? 

E-ticaret chatbotlarının iyi yanı, teknolojinin çeşitli platformlarda uygulanabilmesi ve işletmelere özelliklerinden yararlanma ve vakaları daha proaktif bir şekilde kullanma fırsatı vermesidir. 

E-ticaret chatbotlarının öne çıktığını gördüğümüz popüler kanallardan bazıları şunlardır: 

1. Canlı sohbet (Websitenizde) 

Müşterilerin %46′sının e-posta veya telefon görüşmeleri üzerinden işletmeyle iletişime geçmek yerine canlı sohbeti kullanmayı tercih ettiğini göz önünde bulundurursak , bir sohbet robotu uygulamayı düşünmeniz gereken ilk yer kendi çevrimiçi mağazanızdır. Bu, yeni ziyaretçileri karşılamanıza, satın alma yolculuklarına rehberlik etmenize, bir satın alma öncesinde, sırasında ve sonrasında alışveriş yardımı sunmanıza ve alışveriş sepetinin terk edilmesini önlemenize yardımcı olacaktır! 

Chatbot’ların, ziyaretçileri anlamlı bir şekilde etkileşimde tutarak  müşteri deneyimini iyileştirdiği ve hemen çıkma oranını azalttığı da kanıtlanmıştır .

2. Facebook 

Facebook tarafından yapılan bir araştırmaya göre , birçok tüketici ürünler, fırsatlar ve indirimler hakkında daha fazla bilgi almak için sosyal platformdaki markalarla etkileşime girmeyi tercih ediyor. Bu nedenle Facebook Messenger‘da bir sohbet robotu uygulamak önemlidir. 

Bir Facebook Messenger sohbet robotu ile sizi Facebook mağazaları, grupları veya kendi pazarlama kampanyalarınız aracılığıyla keşfeden tüketicileri besleyebilirsiniz. Chatbot, onları web sitenize yönlendirmek veya orada bulabilecekleri devam eden fırsatlar ve indirimlerle tanıştırmak için kullanılabilir. 

3. Instagram 

Araştırmalar, yaklaşık 150 milyon Instagram kullanıcısının platformda her ay bir işletmeyle görüştüğünü ortaya çıkardı. Hatta Instagram artık tüketicilerin yeni markaları keşfetmesi ve alışveriş yapması için  önde gelen kanallardan biri haline geldi .

Geleneksel olarak, işletmeler DM’lere manuel olarak yanıt verir. Ancak iş büyüdükçe, DM’leri yönetmek ve (bazıları tekrarlayan) konuşmaları takip etmek çok bunaltıcı hale gelebilir. Instagram sohbet robotlarının yardımcı olabileceği yer burasıdır. 

Bunları Facebook sohbet robotlarına benzer bir şekilde kullanabilirsiniz. Müşteri bilgilerini toplamak, ürün bilgileri sağlamak veya aradıkları şeye göre onları sitenize yönlendirmek için hibrit bir sohbet robotu kullanabilirsiniz. 

4. WhatsApp 

WhatsApp’ın yalnızca Hindistan’da 390 milyondan fazla kullanıcısı var ve WhatsApp Business API’nin piyasaya sürülmesiyle, e-ticaret işletmeleri artık pazarlama için bu kullanıcı tabanından yararlanma fırsatına sahip. 

Bugün itibariyle, WhatsApp’ta 5 milyondan fazla işletme var ve sayılar yalnızca karşılıklı ticaret ihtiyacını karşılamak için artıyor. Ancak, bir sohbet uygulaması üzerinden müşteri sorularına geniş ölçekte yanıt verdiğinizi hayal edin – yetişmek imkansız!

WhatsApp sohbet robotları, işletmelerin mesajlaşma uygulamasında iletişimi kolaylaştırmasına yardımcı olarak yayın kampanyalarına daha iyi katılım sağlayabilir. İşletmelerin bu sohbet robotlarını daha iyi müşteri desteği sunmak, terk edilmiş sepetleri kurtarmak, müşteri geri bildirimi istemek ve çok daha fazlası için kullandığını görüyoruz. 

Whatsapp Chatbot Supsis
Whatsapp Chatbot Supsis

5. Telegram 

Telegram, işletmelerin pazarlama ve müşteri desteği için kullandıklarını gördüğümüz başka bir mesajlaşma uygulamasıdır. 

WhatsApp’a benzer şekilde, müşteri sorgularını ele almak ve onları meşgul etmek, daha fazla mağaza ziyareti ve dönüşüm sağlamak için mesajlaşma platformunda e-ticaret sohbet robotları kurabilirsiniz. 

Ancak acele etmeden ve tüm kanallarda sohbet robotları uygulamadan önce, izlenecek en iyi uygulamalardan bazılarına hızlıca göz atalım. 

Bir sohbet robotu, kesintisiz ve proaktif konuşmalar sağlayarak müşterilerinizle aranızdaki engeli kaldırmayı amaçlar. Ancak bunlardan en iyi şekilde yararlanmak için şunları yapmalısınız: 

  • Ulaşmak istediğiniz hedefleri belirleyin: Bir sohbet robotunu uygulamadan önce, kullanım durumlarınızın ve hedeflerinizin açıkça tanımlandığından ve bir stratejide belgelendiğinden emin olun. 
  • En çok kullandığınız kanallarınızı belirleyin: Ardından, en iyi trafik kaynaklarınızı belirlemek için analizlerinize bakın; buna göre chatbot uygulamasına öncelik verin. Yalnızca mutlak olmazsa olmazlarla başlayın. 
  • Chatbot akışınızı basit ve sezgisel tutun: Markanızla iletişim sürecini zorlaştırmayın. İşleri basit tutmak için bir akış uygularken önce tüketiciyi düşünün. 
  • SSS’lerinizi hazır tutun: İşletmelere ulaşan çoğu tüketicinin tekrarlayan ve ortak soruları vardır; hepsini not alın ve bilgi kolaylığı için chatbot akışınıza ekleyebileceğiniz  kapsamlı bir SSS kitaplığı oluşturun.
  • Bir alıcının yolculuğu boyunca sohbet robotundan yararlanın: Sohbet robotlarının kullanım durumunu kısıtlamayın; Bir satın alma öncesinde, sırasında ve sonrasında bir alıcının yolculuğunu iyileştirmek için konuşmaları nasıl kullanabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinin. 
  • Aktarımlardan emin olun: Bir sohbet robotunun bir tüketici sorgusunu yanıtlayamadığı anlar olacaktır; sizi bilgilendirmenin ve konuşmayı zamanında teslim etmenin bir yolu olduğundan emin olun. 
  • CRM’inizle entegre edin : Bir sohbet robotu, konuşma sırasında çok sayıda müşteri verisi toplar. Kişiselleştirmenin günün ihtiyacı olduğu zamanlarda, tüm verileri sistematik bir şekilde kaydettiğinizden emin olun. CRM’inizle entegrasyonun işe yarayabileceği  yer burasıdır !
  • İzleyin ve optimize edin: Sohbet robotları kurmayın ve hepsini unutun. Müşterilerin bununla nasıl etkileşimde bulunduğunu ve deneyimlerini geliştirmek için neler yapabileceğinizi sürekli olarak öğrenin; İyi bir şekilde uygulandığında, bir sohbet robotu, dönüşümlerinizi ve satışlarınızı artırmanıza yardımcı olabilir. 

Artık chatbotların neden önemli olduğunu, onları nasıl ve nerede kullanabileceğinizi bildiğinize göre, bir sohbeti daha kaçırmayalım. Bir e-ticaret sohbet robotu kurmanın zamanı geldi! 

Supsis İle Mağazanızda bugün bir E-ticaret chatbotu kurun! 

Sıfırdan bir sohbet robotu oluşturan bir dizi e-ticaret işletmesi var. Ancak bu, siz gerçekten kullanmaya başlamadan önce her kanalda bir sohbet robotu uygulamak için ek zaman ve kaynak anlamına gelir. 

Mağazanızın hangi alt yapıda olduğu önemli değil !

Shopify, İdeasoft, Ticimax, T-soft, Opencart, WordPress Woocommerce gibi altyapıların hangisi olursa olsun E-ticaret Chatbotunuzu kurmanız çok kolay!

Detaylı Bilgi İçin Bizlerle İletişime Geçin

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

24 Comments

Avatar of Filiz

Filiz

26 September 2022

E ticaret hakkında verdiği iz blog çok kaliteli ve güzel

Reply
Avatar of Berataydin

Berataydin

26 September 2022

E-ticaret hakkında bu yedi öneri gerçekten kendimizi geliştirmemiz açısından önemli yardımcı oldu

Reply
Avatar of Ercan Aysun

Ercan Aysun

26 September 2022

Bu 7 önemli ipucunu dikkate alacağım Çok teşekkür ederim Çok da işime yarayacak gerçekten

Reply
Avatar of Pinar Kurt

Pinar Kurt

26 September 2022

Bu chatbotlar sayesinde firmalar hem zamandan tasarruf sağlıyor hem de kazançlar yükseliyor.

Reply
Avatar of Buket

Buket

26 September 2022

Her işletme chatbot sistemi kullanmalı işleri inanılmaz kolaylaştıran bir sistem kesinlikle

Reply
Avatar of Özge ulusoy

Özge ulusoy

26 September 2022

Chatbotlar artık e ticarette heryerde, satış destek takip memnuniyet her alanda. İlginç ama eleman gerektirmeden satış yapmanın mümkün oldugunun farkına varınca bi an şaşırmıştım.

Reply
Avatar of Mahmut

Mahmut

28 September 2022

Siteler için çok gerekli supsis webchat benim.gordugum en güzel uygulama herkes kullanmali

Reply
Avatar of Serra

Serra

28 September 2022

E-Ticaretle ilgili verdiginiz 7 ip ucu cok isime faydali olacak

Reply
Avatar of Ercan Aysun

Ercan Aysun

28 September 2022

E-ticaretle uğraşan biri olarak kesinlikle ipuçları doğrudur tasdik ediyorum unuttuğum kısımları bile kulağıma küpe yaptım teşekkür ederim

Reply
Avatar of Pinar Kurt

Pinar Kurt

28 September 2022

Teknolojinin bize sağladığı kolaylıklardan biri de bu chatbotlar. İşlerini hızlı ve sorunsuz şekilde ilerletmek isteyenlerin tercihi olmaya devam edecek.

Reply
Avatar of Melek yildizhan

Melek yildizhan

28 September 2022

Tebrik ederim işinizde çok başarılısınız sayenizde öğreniyorum çok güzel etkileşim oluyor

Reply
Avatar of Filiz

Filiz

28 September 2022

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz

Reply
Avatar of Erhan

Erhan

28 September 2022

Harika bir site herşey çok açık anlatiliyor tek kelime ile muazzam olmuş.👍

Reply
Avatar of enes

enes

28 September 2022

Bence en kapsamlı yazı bu. Çok şey öğrendim ve kavramlar kafamda yerine oturdu. Emeğinize sağlık.

Reply
Avatar of Zeynep ççn

Zeynep ççn

28 September 2022

teknolojinin bize sağladığı bu sonsuz fırsatları bu kadar güzel açıkladığınız için teşekkürler

Reply
Avatar of Zeynep ççn

Zeynep ççn

28 September 2022

teknolojinin bize sağladığı bu sonsuz fırsatları bu kadar güzel açıkladığınız için teşekkürler bloğunuzu ilgiyle takip ediyorum

Reply
Avatar of Halil Olcay Özcan

Halil Olcay Özcan

28 September 2022

Chatbotlarin e ticarette faydalı olduğunu düşünüyorum. Enticaret sitelerinde karşınızda muhatap olduğu hissini vererek tüketiciye güven veriyor

Reply
Avatar of Selim ber

Selim ber

29 September 2022

Gerçekten bu e ticaret de sizi öne çıkaracak önemli ip uçları , teşekkürler 🙏

Reply
Avatar of Pınar

Pınar

29 September 2022

Bu chatbotlar sayesinde işler daha hızlı ve doğru bir şekilde ilerliyor.

Reply
Avatar of edaesin

edaesin

29 September 2022

gerçekten çok güzel bir sistem güvenilir heran gibi bir sorun yok

Reply
Avatar of mahmut

mahmut

29 September 2022

eticaret konusunda çok değerli ve işinizin ehli bir sayfa olduğunuzu belli ettiniz..ayrıca supsis sistemi le bizlere ücretsiz canlı destek vermeniz harika teşekkürler

Reply
Avatar of Melek yildizhan

Melek yildizhan

29 September 2022

Tebrik ederim işinizde çok başarılısınız çok güzel hizmet veriyorsunuz

Reply
Avatar of Ercan Aysun

Ercan Aysun

29 September 2022

En çok da canlı müşteriyi canlı tutma modunda olduğu için tercih ediyorum verdiğiniz bilgiler için de teşekkür ederim

Reply

Leave a Comment

74 + = 84

Copyright © 2020 Supsis

Softcand Yazılım Hizmetleri Ürünüdür.

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 1 Average: 5]