İçerik Konuları

E-İhracat Nedir?

Dijital dünyanın getirisi e-ticaret, satıcı ve alıcı arasındaki mesafeyi en kısa haline dönüştürüyor. E-ticarette E-ihracat nedir ve nasıl olur gelin inceleyelim. Mesafeleri yok sayan bu ticaret biçimde ulusal veya uluslararası fark etmeksizin ticaret kolay hale geliyor. 

Günümüz teknolojisinin günden güne daha da ilerleme kat etmesi tüm mesafe sorunlarını yok sayıyor. Artık her şeye dijital ekranlardan ulaşım sağlayabildiğimiz bu günlerde alışverişler de istenildiği yerlerden yapılabiliyor. Aynı ülke içerisindeki farklı illerden satışlara olanak veren e-ticaret, ülkeler arası mesafeleri de yok sayıyor.

Ülkeler arası yapılan satışlar olarak açıklanan ihracat kavramı, online olarak yapıldığında e-ihracat adını alıyor. Bu durumda e-ihracat, e-ticaret yolu ile mal veya hizmetlerin mikro ihracat kapsamında, E-Ticaret Gümrük Beyannamesi (ETGB) ile bir başka ülkedeki alıcıya gönderilmesidir. 

e-ihracat nedir
e-ihracat nedir

E-İhracatın Avantajları Nelerdir?

  • E-ihracatta, geleneksel prosedürlere gerek kalmadan yurt dışına ticaret yapma olanağı vardır.
  • E-ihracatta geleneksel ihracata göre daha az maliyetle ticaret yapılabilir. 
  • E-ihracatta birçok ülkede KDV muafiyeti bulunur. Bu nedenle KDV iadesi alma imkanı vardır. 
  • E-ihracat sayesinde hem tüketiciye hem de firmalara ürün satışı yapılabilir. 
  • E-ihracatta doğrudan tüketiciye de satış yapılabilmesi sebebiyle hedef kitle çok daha geniştir.
  • Hem yurtiçi hem de yurtdışı pazar sitelerinde yer alınması sebebiyle potansiyel müşteri kitlesi daha büyüktür.
  • E-ihracatta ödemeler döviz olarak alındığı için kâr olasılığı daha yüksektir. Kur dalgalanmaları sayesinde beklenilenden de yüksek kâr oranı elde edilebilir.
  • E-ihracatta daha az miktarlı ürünler gönderilmesi sebebiyle sevkiyattaki risk oranı daha düşüktür. 

E-ihracatın Dezavantajları Nelerdir?

  • E-ihracat, mikro ihracat kapsamında yapıldığı için daha kısıtlı bir ticaret biçimidir. 
  • E-ihracatta ödeme online şekilde gerçekleşmektedir. Bu nedenle ödeme biçimlerinin kriterleri, desteklenmemesi halinde satıcıya zorluk çıkarabilmektedir.
  • İade ve değişim süreçlerinde sorumlu satıcıdır. Doğrudan tüketiciye satış yapılan bu ticaret modelinde satıcıya ekstra maliyetler doğabilir.
  • Birden çok ülkeye yapılan satışlarda, her ülkenin satış prosedürleri (vergi,ambalaj,etiketleme) farklı olması sebebiyle satıcının birden fazla satış yöntemi belirlemesi gerekebilir.
  • E-ihracat modelinde rekabet fazlasıyla yüksektir. Bu nedenle firmaların satış politikalarının oluşması için zamana ihtiyaç vardır. 
  • Yabancı müşterilerle iletişim kurmak ve ikna etmek yerel müşterilerle olandan daha çok sıkıntı doğurabilir. 

E-ihracata dair avantaj ve dezavantajları da belirttikten sonra şimdi de e-ihracatı nasıl yapacağımızdan bahsedelim.

E-ihracat Nasıl Yapılır?

E-ihracat yapmak için iki farklı yolunuz bulunmaktadır. Bunlardan biri e-ihracat yapabileceğiniz, firmanıza ait bir internet sitesi oluşturmaktır. Bir diğeri ise hali hazırda var olan global pazar sitelerinden yararlanmaktır. 

  1.  E-İhracat Sitelerinden Yararlanmak 

Hali hazırda var olan bu e-ihracat sitelerinden satışlar yapmak daha hızlı ve daha kolaydır. Bu sitelerde tıpkı sizin gibi ticaret yapan birçok mağaza bulunmaktadır. 

E-ihracat sitelerinin müşterileri zaten vardır. Bu nedenle sizin kendiniz için ekstra müşteri çekmenize gerek kalmaz. Aynı zamanda bu müşterilerin siteye olan güven ve bağlılıkları da çoktan oluşmuştur. Tüm bunlarla birlikte sizin yapacağınız tek şey site stoklarınızı güncel tutarak müşterilerinizin işlerini aksatmamaktır. 

Peki bu e-ihracat siteleri nelerdir?

Kendi İnternet Sitenizi Oluşturun

E-ihracat yapmanın bir diğer yolu da kendi internet sitenizi oluşturmaktır. Bu internet sitesiyle müşterilerinize karşı firmanızı istediğiniz şekilde yansıtabilmeniz mümkündür. 

Kendi e-ihracat sitenizi kurmak firmanıza güzel bir prestij getirir. Ancak bunun yanında birçok sorunu da beraberinde getirmektedir. Müşteri çekmek, arama motorlarında üst sıralarda yer almak, internet sitenizin güvenliğini sağlamak gibi birçok yük sizin omuzlarınıza binmektedir. 

E-ihracat pazarında hali hazırda birden çok firmanın  yer almasıyla zaten büyük bir rekabet içine girdiğinizi düşünürsek kendi internet sitenizi öne çıkarmak için yapmanız gereken birçok şey bulunuyor.

Arama Motoru Optimizasyonu

Sitenizi arama motorlarında öne çıkartmak için arama motoru optimizasyonlarından yararlanmalısınız. İçeriklerinizdeki anahtar kelimeler, uygunluk ve daha birçok etken sayesinde sıralamalarınızı yukarı çekebilirsiniz. 

Sosyal Medya Platformları

Sosyal medyanın gücü herkes tarafından bilinen bir gerçek. Bu nedenle tanınırlığınızı arttırabilmek için sosyal medyada aktif ve etkin bir rolde olmalısınız. 

Reklamlar

Müşteri çekme olasılığınızı arttıracak önemli şeylerden birisi de verdiğiniz reklamlardır. Sosyal medyaların reklam paketleri, influencer marketing ve diğer reklam kanallarından yararlanarak müşterilerinizi arttırabilirsiniz.

Müşteri Hizmetleri

E-ihracat yapmak isteyen firmaların müşterileriyle kuracağı ilişkiler çok daha önemlidir. Bunun nedeni alıcı ve satıcı arasındaki mesafelerdir. Müşterilerinize güven sağlamak ve onları kalıcı hale getirmek için mutlaka müşteri hizmetleri için ayrı bir bütçe oluşturmalısınız. 

Supsis sizin için müşterilerinizle ilgilensin!

Supsis Canlı Destek Sistemi, bir destek yazılım programıdır. Supsis’in size sunacağı hizmetler karşısında müşterilerinize güvenilirliğinizi kanıtlayabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz. 

E-ihracattaki  en büyük iki sorun dil ve ülkeler arası saat sorunudur. Supsis sayesinde bu iki büyük sorunu kolaylıkla ortadan kaldırabilirsiniz. 

Supsis’in sunduğu otomatik dil çevirisi özelliği sayesinde müşterinizin kendi dilinde yazdığı yardım mesajları size Türkçe olarak iletilecektir. Aynı şekilde sizin Türkçe yazdığınız cevaplar da müşterinize kendi dilinden iletilecek ve böylece kolaylıkla anlaşılabilir bir hizmet sunacaksınız. 

Saat ve mesafe sorunu için ise en büyük destekçiniz chatbot olacak. Chatbot, size 7/24 canlı destek elemanı sunan bir yazılımdır. Yorulmaz, uykusu gelmez ve asla işinden kaytarmaz. Siz tüm bu iş stresinden kaçıp dinlenirken chatbot sizin için çalışmaya devam edecek. 

Hemen şimdi bu hizmetlerden yararlanabilmek için bizimle iletişime geçin. 

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

7 Comments

Eda esin

26 Ağustos 2022

bilmediğim bir konuda hakkında çok yardımcı oldunuz teşekür ederim

Reply

Sena

26 Ağustos 2022

Gerçekten çok Bilgilendirici bir yazı olmuş ellerinize sağlık başarılar dilerim

Reply

Kenan

26 Ağustos 2022

Dijital sektör için önemli kazanımlar

Reply

Gökçe p

26 Ağustos 2022

E ihraç hakkında bilmediğim bütün detayları Öğrenmiş oldum

Reply

Filiz

26 Ağustos 2022

E ticaret ile ilgili aklımdaki soru işaretleri hepsi gitti çok teşekkür ediyorum

Reply

Muzaffer Tümen

26 Ağustos 2022

Çok güzel ve anlaşılır anlatmışsınız.Aklımdaki bütün soruları cevapladınız

Reply

Elpis Rengoldold

26 Ağustos 2022

Çok detaylı, bilgilendirici bir yazı ve fazlasıyls yeterli gerçekten. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim tebrik ederim muhteşem bir yazı olmuş. Harikasınız.

Reply

Leave a Comment

Copyright © 2020 Supsis

Softcand Yazılım Hizmetleri Ürünüdür.

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 1 Average: 5]